mobil meny ikon

Kreativum Science Center


Om ni är i Karlshamn tillsammans med familjen är ett besök på Kreativum Science Center ett måste. Anläggningen ligger i Strömmaområdet med närhet till E22:an
och här utlovas riktigt roliga upplevelser för både stora och små. 

Upptäckarcenter

Välkommen till en plats där du får röra och upptäcka, vara aktiv och nyfiken! Kreativum är ett science center i Karlshamn för nyfikna i alla åldrar, ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och upplevelser. Här får du utforska, undersöka och utmanas i roliga prova-på-stationer och aktiviteter, samtidigt som du lär dig mer om naturvetenskap och teknik.

Kreapark – en utomhusoas

På sommaren ska du inte missa att besöka Kreapark. Kreapark är en oas fördelat på en ö och en halvö i Mieån som strömmar på Kreativums baksida. På ön hittar du flera stationer. Här finns busiga fontäner med strålande vatten liksom en flotte där du med hjälp av ett rep drar dig fram genom vattnet. Det finns också en tunnel där du kan krypa över till ön. Här hittar du även Arkimedes skruv, Resonansgungan, en inte-röra-marken-bana och brobygge.

Kreanova

I domebiografen Kreanova projiceras innehållet på insidan av en sfär som mäter 11 meter i diameter. Tekniken har flera användningsområden, förutom en biograf för fascinerande filmvisningar är Kreanova även ett digitalt planetarium där besökare kan tas med på resor kors och tvärs i universum.

Öppettider

Kreativum har öppet fredagar kl 13.00-16.00 och lördagar kl 10.00-16.00. De hållet alltid öppet under alla lov. Se aktuella öppettider på deras hemsida.

Biljetter

Vi rekommenderar att du förköper entrébiljett och biljett till domebiografen Kreanova i biljettshopen, för att vara garanterad en plats. Tänk på att varje person i sällskapet ska ha en biljett (även vid bokning av särskild/gratis biljett).

Boka paket

Kreativumpaket på Best Western (i närheten av E22/Kreativum)
Kreativumpaket på Hotel Carlshamn (i centrum)

Kontakt

Kreativum Science Center
www.kreativum.se
0454-56 39 50 (telefontid måndag-lördag kl 09.00-12.00)
info@kreativum.se

Fler tips på saker att göra med barn hittar du här.