mobil meny ikon

Skärgården

Gästhamnen på Tärnö med Lärarbostaden och sjöbodar i bakgrunden
Skärgården i Karlshamn tillhör landets sydligaste, en övärld som sträcker sig från den västliga kommungränsen till Sveriges sydöstra hörn.

Öriket benämns som Hällaryds skärgård och består av ca 500 natursköna kobbar och öar i olika storlekar med sten- eller klippstränder, lövskogsdungar och ängsmark. Joggesö, Ekö, Hallö, Östra Bokö och Fölsö är namnen på några av öarna. Störst i skärgården är Tärnö som ligger längst ut i havsbandet. Dit och till Tjärö, Joggesö och ytterligare några öar kan du ta dig med reguljärtrafik, det vill säga med skärgårdsbåtarna som utgår från skärgårdsterminalen i centrum, bara ett stenkast från Hotel Carlshamn. Båtar går även från Matvik, Väggahamnen och Järnavik. Båten stannar även vid befästningsön Kastellet, som ligger i Karlshamns hamninlopp. Att åka till Kastellet under för- och eftersäsong är gratis. Observera att caféet på Kastellet inte är öppet sommaren 2020, så ta gärna med egen fika och dryck.

Blekingetrafiken följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och reducerar antalet platser ombord på båtarna. Välj utspridda platser ombord och håll avstånd.

Tidtabeller
Information om aktuella tidtabeller för skärgårdstrafiken i Karlshamn finns här.

Biljett
Biljett köper man ombord på båtarna och de betalas kontant, med kort eller Swish. Att åka till Kastellet under för- och eftersäsong är gratis.

Sommarbiljett
Med Blekingetrafikens sommarbiljett reser du med båtar, bussar och tåg i hela Blekinge mellan 15 juni och 16 augusti. Sommarbiljetten kostar 739 kr (ordinarie vuxenpris). Ingår du i en rabattgrupp får du lägre pris.

Kontakt
Skärgårdsturerna körs av Haglund Shipping/Blekinge skärgårdsturer.
Tel 0414-149 58 eller 0708-19 17 51
Epost info@haglundshipping.se
Hemsida www.haglundshipping.se.

Taxibåt
Taxibåten Lillholma kan anlitas för taxiresor under dagtid. Max 12 personer. Beställ körning på telefon 0702-50 05 76.

Information
För mer information, till exempel priser, nyheter, översiktskarta med mera, se Blekingetrafikens hemsida eller ring 0455-569 00.