mobil meny ikon

Skärgården

Gästhamnen på Tärnö med Lärarbostaden och sjöbodar i bakgrunden
Skärgården i Karlshamn tillhör landets sydligaste, en övärld som sträcker sig från den västliga kommungränsen till Sveriges sydöstra hörn.

Öriket benämns som Hällaryds skärgård och består av ca 500 natursköna kobbar och öar i olika storlekar med sten- eller klippstränder, lövskogsdungar och ängsmark. Joggesö, Ekö, Östra Bokö och Fölsö är namnen på några av öarna. Störst i skärgården är Tärnö som ligger längst ut i havsbandet. Ditut och till Tjärö, Joggesö och ytterligare några öar kan du ta dig med skärgårdsbåtarna som utgår från skärgårdsterminalen i centrum, bara ett stenkast från Hotel Carlshamn. Båtar går även från Matvik, Väggahamnen och Järnavik (Väggahamnen endast under högsäsong). Båten stannar även vid befästningsön Kastellet, som ligger i Karlshamns hamninlopp. Att åka till Kastellet under för- och eftersäsong är gratis. Observera att caféet på Kastellet endast är öppet under lågsäsong, så ta gärna med egen picknickkorg under högsäsong. Under högsäsong kan man även åka båt till Eriksbergs naturreservat.

Information om öarna
Bläddringsbar folder om skärgårdsöarna och deras faciliteter finns här.

Tidtabeller
Information om aktuella tidtabeller för skärgårdstrafiken i Karlshamn finns här.

Biljett
Biljett köper man ombord på båtarna och de betalas kontant, med kort eller Swish. Att åka till Kastellet under för- och eftersäsong är gratis.

Sommarbiljett
Med Blekingetrafikens sommarbiljett reser du med båtar, bussar och tåg i hela Blekinge mellan 13 juni och 14 augusti (gäller resor med Blekingetrafiken). Sommarbiljetten kostar 739 kr (ordinarie vuxenpris).

Kontakt
Skärgårdsturerna körs av Haglund Shipping/Blekinge skärgårdsturer.
Tel: 0708-19 17 51
Epost: info@haglundshipping.se
Hemsida: www.haglundshipping.se.

Information
För mer information om reguljärtrafiken, till exempel priser, nyheter, översiktskarta med mera, se Blekingetrafikens hemsida eller ring 0455-569 00.

Taxibåt
Lillholma
Tel: 0702-50 05 76
Max 12 personer. Taxiresor under dagtid.