mobil meny ikon

Husbil


Stå med husbil på någon av campingarna i Karlshamn. Antingen Kolleviks Camping med det havsnära läget i Väggaområdet eller Långasjönäs Camping som ligger i ett naturreservat cirka 10 kilometer norr om stadskärnan. Föredrar man ställplats så finns det både i Väggahamnen och Svanevik under högsäsong, men även på Eriksberg Vilt & Natur. På Östra Piren, med närhet till centrum, finns flera parkeringsplatser för husbilar.

Se karta längre ner på sidan med aktuella husbilsplatser i Karlshamns kommun.

Kolleviks Camping

Kolleviks Camping & Stugby är en havsnära camping som ligger cirka 3 kilometer sydost om Karlshamns centrum. Campingen ligger nära Väggahamnen med småbåtshamn, fiskrestaurang och rökeri. Härifrån kan kan promenera längs strandpromenaden in till centrum (cirka 2,5 kilometer). På Kolleviks camping finns badstrand, klippor, bryggor, kiosk/servering, minigolfbana, boulebana, lekplats och tennisbana.
Mer information finns här, Kolleviks Camping.
GPS: N 56° 9 36 E 14° 53 42

Långasjönäs Camping

Långasjönäs Camping & Stugby ligger i det vackra naturreservatet Långasjönäs cirka 10 kilometer norr om Karlshamns centrum. Här bor man i rogivande miljöer med närhet till vacker natur, insjöar och vandringsleder. I campingområdet finns badstrand, bryggor (även tillgänglighetsanpassad brygga), kiosk/servering, grillplatser och möjlighet att hyra roddbåt och kanot. I Nytorpet, ett område i närheten av campingen, finns motionsspår/vandringsleder, insjöar, grillplatser, roddbåtar och bastu. I Nytorpet finns även en tillgänglighetsanpassad vandringsled.
Mer information finns här, Långasjönäs Camping.
GPS: N 56° 13′ 54 E 14° 51 9

Östra Piren, parkeringsplats (ingen service)

OBS! De sex parkeringsplatserna nedan är under konstruktion just nu. Tillsvidare hänvisas husbilar till grusplanen vid Österslättskolan och grusplanen vid Sternöplan.

På Östra Piren kommer det att finnas totalt sex stycken avgiftsbelagda parkeringsplatser för husbilar – tre stycken på Östra Kajen och tre stycken vid NetPort Science Park. Här finns ingen service. Parkeringarna ligger endast 5-10 minuters promenad från torget och gågatan.
Observera att hela hamnplan är avstängd under Östersjöfestivalen vecka 29 varje år, ingen parkeringsmöjlighet då. Husbilar kan parkera på Sternöplan (innan Hinsetunneln) och vid Vägga idrottsplats under den perioden.
GPS: N 56° 9 57.66 E 14° 51 51.85
GPS: N 56° 9 52.96 E 14° 52 0.27

Väggahamnen, ställplats

Ställplats på en avgränsad yta i Väggavikens norra ände under perioden 1 juni-31 aug.
Avgift:  200 kr/dygn. Betalning sker via appen GoMarina. I avgiften ingår tillgång till servicebyggnad med toalett/dusch vid gästbryggan i Väggahamnen, el, vatten och sophantering. För dig som har fast avloppstank finns möjlighet till latrintömning på Kolleviks Camping. För mer information, ring 0734-33 47 00 eller 0703-52 21 77.
GPS: N 56° 9 31 E 14° 53 6

Svanevik, ställplats

Ställplats på en avgränsad yta vid småbåtshamnen i Svanevik under perioden 1 juni-31 aug.
Avgift: 200 kr/dygn. Betalning sker via appen GoMarina. I avgiften ingår tillgång till servicebyggnad med toalett/dusch, el, vatten och sophantering i miljöhuset mitt emot servicebyggnaden. För dig som har fast avloppstank finns möjlighet till latrintömning på Kolleviks Camping. För mer information, ring 0734-33 47 00 eller 0703-52 21 77.
GPS: N 56° 9 25 E 14° 53 19

Eriksberg Vilt & Natur, ställplats

Under sommarsäsongen (april-augusti) finns det möjlighet att stå med husbil och husvagn inne i viltparken, på parkeringen intill gårdsområdet, där det finns tillgång till toaletter och dusch.
Pris 360 kr per person/natt för ställplats utan el inklusive entré till safariparken
Pris 1115 kr per person/natt för ställplats utan el inklusive entré till safariparken, 3-rätters meny samt frukost.
Vill man köra safarituren tillkommer entrépris. Kvitto ska läggas synligt i framrutan för kontroll. Handla viltprodukter på Eriksberg och grilla i grillhyddan vid Gårdssjön (inte tillåtet att grilla på annan plats inne i parken). Även husbilsplatser utanför viltparken, men utan el. Mer information finns här, Eriksberg.
GPS: N 56° 10′ 49 E 15° 0 10

Mörrums Folkets Hus & Park, ställplats

På den stora parkeringen utanför Mörrums Folkets Hus & Park finns ett antal platser med el för husbil. När parken är bemannad/öppen finns även tillgång till dusch och toalett. Gångavstånd till den brusande Mörrumsån och sevärdheter som till exempel Laxens Hus i Mörrum.
För mer information, kontakta Folkets Hus på tel 0454-500 64.
GPS: N 56° 11 20 E 14° 44 47

Svängsta, parkeringsplats (ingen service)

I Svängsta, på parkeringsplatsen mellan Jaktia och Millis pizzeria, finns två stycken markerade parkeringsplatser för husbil. Det finns ingen service eller el men det är gratis att stå där.
GPS: N 56° 15 37 E 14° 46 17

Ställplats Forshaga

Cirka 1 km söder om Mörrum i samhället Forsbacka, precis vid åkanten, ligger Kronolaxfiskets läger- och ställplats Forshaga. Här är du i direkt kontakt med de fina poolsträckorna 9 och 10, och gillar du att vandra så har du fina strövstigar både uppströms och nedströms till havet. På lägerplatsen finns en enklare torrklosett, men man kan få tillgång till det nya servicehuset på campingen i Åkroken (cirka 2 km norrut) som kan köpas till.
Pris från 130 kr/natt och plats. Mer info och möjlighet att boka hittar du här.
GPS: N 56° 10′ 33 E 14° 44 59

Åkroken Camping

Precis som namnet antyder så ligger denna campingplats mitt i en av Mörrumsåns åkrokar, vackert inramad av de heta fiskepoolerna 22, 23 och 24. Campingen ligger naturskönt cirka 1 km norr om Mörrum och här finns fina vandringsstigar både uppströms och nedströms. Det finns ett 50-tal platser på campingen. Här häckar och jagar den skygga kungsfiskaren, och här kan du kasta på storlaxen direkt utanför dörren. Spelar du golf så ligger Karlshamns Golfklubb på ett bekvämt cykelavstånd (cirka 1 km) från campingen. Här finns handikappanpassade toaletter och duschar, pentry för matlagning, frys för att frysa in kylklampar, tvättmaskin och torktumlare, diskplats och möjligheter till latrintömning. Mer info och möjlighet att boka hittar du här.
GPS: N 56° 12 8 E 14° 45 6

Kreativum, parkering (ingen service)

Husbilar är välkomna att stå över natten på Kreativums bussparkering, bredvid den vanliga parkeringen. Parkeringen är väl skyltad, till höger innan ladan. Bussparkeringen ligger rakt fram förbi den vanliga parkeringen på vänster sida. Tid för parkering är mellan kl 18.00-09.00, då parkeringen ska vara fri för bussar/dagbesökare dagtid. Max fem platser, under semesterperioden juli-aug. Besöker man Kreativum under dagen kan man hämta en lapp med p-tillstånd i receptionen. Parkeringen är gratis. Ingen service finns.
Kreativum är öppet alla dagar under sommarperioden juli-augusti. Man kan besöka café och butik utan att betala entré.
GPS: N 56° 11 35 E 14° 51 8

Tömning av tankar och påfyllning av färskvatten

För tömning av tankar och påfyllning av vatten hänvisas man till kommunens campingplatser, Kolleviks Camping och Långasjönäs Camping. Mindre avgift betalas i receptionen på respektive camping.


Klicka här eller på bilden för att komma till en interaktiv karta med husbilar och gästhamnar