mobil meny ikon

Husbil


Se karta längre ner på sidan med aktuella husbilsplatser i Karlshamns kommun.

Kolleviks Camping

Kolleviks Camping & Stugby är en havsnära camping som ligger cirka 3 kilometer sydost om Karlshamns centrum. Campingen ligger nära Väggahamnen med småbåtshamn, fiskrestaurang och rökeri. Härifrån kan kan promenera längs strandpromenaden in till centrum (cirka 2,5 kilometer). På Kolleviks camping finns badstrand, klippor, bryggor, kiosk/servering, minigolfbana, boulebana, lekplats och tennisbana.
Mer information finns här, Kolleviks Camping.
GPS: N 56° 9 36 E 14° 53 42

Långasjönäs Camping

Långasjönäs Camping & Stugby ligger i det vackra naturreservatet Långasjönäs cirka 10 kilometer norr om Karlshamns centrum. Här bor man i rogivande miljöer med närhet till vacker natur, insjöar och vandringsleder. I campingområdet finns badstrand, bryggor (även tillgänglighetsanpassad brygga), kiosk/servering, grillplatser och möjlighet att hyra roddbåt och kanot. I Nytorpet, ett område i närheten av campingen, finns motionsspår/vandringsleder, insjöar, grillplatser, roddbåtar och bastu. I Nytorpet finns även en tillgänglighetsanpassad vandringsled.
Mer information finns här, Långasjönäs Camping.
GPS: N 56° 13′ 54 E 14° 51 9

Centrum, parkeringsplats

Det finns fyra parkeringsplatser för husbil i centrala Karlshamn, på parkeringsplatsen vid Holländarplan/Österslättskolan. 24-timmarsparkering. Ej tillåtet att övernatta eller ställa upp möbler. Ingen service.
GPS: N 56° 10 02.0 E 14°52 23.8

Väggahamnen, ställplats

Ställplats på en avgränsad yta i Väggavikens norra ände under perioden 1 juni-31 aug.
Avgift:  200 kr/dygn. Betalning sker via appen GoMarina. I avgiften ingår tillgång till servicebyggnad med toalett/dusch vid gästbryggan i Väggahamnen, el, vatten och sophantering. För dig som har fast avloppstank finns möjlighet till latrintömning på Kolleviks Camping. För mer information, ring 0703-52 21 77.
GPS: N 56° 9 31 E 14° 53 6

Svanevik, ställplats

Ställplats på en avgränsad yta vid småbåtshamnen i Svanevik under perioden 1 juni-31 aug.
Avgift: 200 kr/dygn. Betalning sker via appen GoMarina. I avgiften ingår tillgång till servicebyggnad med toalett/dusch, el, vatten och sophantering i miljöhuset mitt emot servicebyggnaden. För dig som har fast avloppstank finns möjlighet till latrintömning på Kolleviks Camping. För mer information, ring 0703-52 21 77.
GPS: N 56° 9 25 E 14° 53 19

Eriksberg Vilt & Natur, ställplats

Från slutet av mars till slutet av augusti finns det möjlighet att stå med husbil inne i viltparken, på parkeringen nedanför gårdsområdet. Inne på gården finns tillgång till toaletter och dusch bredvid Jägarvillan. Då det är begränsade antal platser inne i viltparken, säljer Eriksberg enbart ställplats där det ingår entrébiljett till safariparken, trerätters middag och frukost.
Vill man inte boka detta paket kan man stå vid entrén, Outdoor Eriksberg, som ligger precis utanför viltparken. Se mer information här.
GPS: N 56° 10′ 49 E 15° 0 10

Mörrums Folkets Hus & Park, ställplats

På den stora parkeringen utanför Mörrums Folkets Hus & Park finns ett antal platser med el för husbil. När parken är bemannad/öppen finns även tillgång till dusch och toalett. Gångavstånd till den brusande Mörrumsån och sevärdheter som till exempel Laxens Hus i Mörrum.
För mer information, kontakta Folkets Hus på tel 0454-500 64.
GPS: N 56° 11 20 E 14° 44 47

Svängsta, parkeringsplats

I Svängsta, på parkeringsplatsen mellan Jaktia och Millis pizzeria, finns två stycken markerade parkeringsplatser för husbil. Det finns ingen service eller el men det är gratis att stå där.
GPS: N 56° 15 37 E 14° 46 17

Forshaga, ställplats

Cirka 1 km söder om Mörrum i samhället Forsbacka, precis vid åkanten, ligger Kronolaxfiskets läger- och ställplats Forshaga. Här är du i direkt kontakt med de fina poolsträckorna 9 och 10, och gillar du att vandra så har du fina strövstigar både uppströms och nedströms till havet. På lägerplatsen finns en enklare torrklosett, men man kan få tillgång till det nya servicehuset på campingen i Åkroken (cirka 2 km norrut) som kan köpas till.
Pris från 130 kr/natt och plats. Mer info och möjlighet att boka hittar du här.
GPS: N 56° 10′ 33 E 14° 44 59

Åkroken Camping

Precis som namnet antyder så ligger denna campingplats mitt i en av Mörrumsåns åkrokar, vackert inramad av de heta fiskepoolerna 22, 23 och 24. Campingen ligger naturskönt cirka 1 km norr om Mörrum och här finns fina vandringsstigar både uppströms och nedströms. Det finns ett 50-tal platser på campingen. Här häckar och jagar den skygga kungsfiskaren, och här kan du kasta på storlaxen direkt utanför dörren. Spelar du golf så ligger Karlshamns Golfklubb på ett bekvämt cykelavstånd (cirka 1 km) från campingen. Här finns handikappanpassade toaletter och duschar, pentry för matlagning, frys för att frysa in kylklampar, tvättmaskin och torktumlare, diskplats och möjligheter till latrintömning. Mer info och möjlighet att boka hittar du här.
GPS: N 56° 12 8 E 14° 45 6

Kreativum, parkeringsplats

Husbilar är välkomna att stå över natten på Kreativums bussparkering, bredvid den vanliga parkeringen. Parkeringen är väl skyltad, till höger innan ladan. Bussparkeringen ligger rakt fram förbi den vanliga parkeringen på vänster sida. Tid för parkering är mellan kl 18.00-09.00, då parkeringen ska vara fri för bussar/dagbesökare dagtid. Max fem platser, under semesterperioden juli-aug. Besöker man Kreativum under dagen kan man hämta en lapp med p-tillstånd i receptionen. Parkeringen är gratis. Ingen service finns.
Kreativum är öppet alla dagar under sommarperioden juli-augusti. Man kan besöka café och butik utan att betala entré.
GPS: N 56° 11 35 E 14° 51 8

Tömning av tankar och påfyllning av färskvatten

För tömning av tankar och påfyllning av vatten hänvisas man till kommunens campingplatser, Kolleviks Camping och Långasjönäs Camping. Mindre avgift betalas i receptionen på respektive camping.