mobil meny ikon

Restaurangtips

Restaurang Visenten på Eriksberg Vilt & Natur

Planerar du för ett restaurangbesök och vill ha det där lilla extra? Här följer ett urval av trevliga restauranger i Karlshamn med omnejd som erbjuder god mat och dryck med fin atmosfär och bra service. För fler restauranger, caféer och barer i Karlshamn se Äta-guiden.

Astensmåla Gård

Astensmåla Gård, anno 1777, är vackert belägen i Blekinges västra skogar med närhet till Mörrumsåns livliga vatten och dess fiskemöjligheter. Här erbjuds du lantluft, mat och dryck i äkta levande gårdsmiljö. En småskalig, naturlig och levande lantlig plats för den sanna njutningen i livet.
www.astensmalagard.se

Brasserie Fridolf

Brasserie, bar och saluhall, allt under ett och samma tak. I klassisk brasseriemiljö erbjuder restaurangen dig en à la carte-meny, barmeny och after work. I den lilla saluhallen kan du handla ostar, charkuterier, inläggningar och andra delikatesser. Brasserie Fridolf är en härlig mötesplats för vänner och kollegor, för värme och hjärtlighet.
www.brasseriefridolf.se

Gallo Papa Vinbar

Gallo Papa Vinbar fått sin inspiration från pittoreska och personliga barer med opretentiös mat och personlig vinlista, likt de man hittar runt om i södra Europa, som ofta är en samlingsplats för vinmakare, vinhandlare och övrigt kreatörer. Här serveras även ostar, chark, lagade mellanrätter och varmrätter, såsom pasta. Allt anpassat till att smaka bra till de viner som serveras.
www.gallopapa.se

Restaurang Havsörnen / Eriksberg

I Säteriets restaurang Havsörnen arbetar man helt och hållet utifrån det sunda förnuftet, vad naturens skafferi har att erbjuda under gällande säsong. De använder i sin helhet de råvaror som gården, skogen, sjöarna, havet och trädgården har att erbjuda och de arbetar med noga utvalda personer, så som gårdens viltmästare, trädgårdsmästare samt lokala fiskare. Men även det bästa i råvaruväg, från det lokala området och en och annan långväga, för att få till det allra bästa.
www.eriksberg.se

Restaurang Visenten / Eriksberg

På gården i Möjligheternas hus finns restaurang Visenten. Här är inriktningen svensk, vällagad mat från grunden, med råvaror från gården och intilliggande gårdar. Men även det bästa av vad Sverige har att erbjuda i sin helhet, och en och annan internationell delikatess. Restaurangen har plats för stora och små sällskap och är anpassad för både den lilla och stora gourmanden. Här står den genuint vällagade maten i fokus.
www.eriksberg.se

Restaurang &Vin

Här arbetar man helst med ekologiska produkter om än med största fokus på kvalitetsmedvetna producenter med kärlek för hantverket och de använder svenska närodlade råvaror till så stor del som möjligt. Varje råvara på tallriken förtjänar omsorg och sin historia berättad vid bordet. Menyn baseras på säsong samt tillgång hos utvalda producenter. På så vis är menyn innovativ, föränderlig och följer naturens gång. Ta en fördrink i vinbaren med passande tilltugg eller en helkväll i restaurangen. Kom och njut av det goda livet där Karlshamn möter havet.
www.ochvin.se

Wägga Fisk & Delikatessrökeri

Här äter och njuter man av den härliga maten och har Vägga fiskhamns pittoreska marina direkt vid bryggan. Njut av nystekt och färsk fisk i fina miljöer vid havet. Wägga Fisk- & Delikatessrökeri är kända för sina goda fiskrätter och skaldjur och deras eget direktimporterande vin från Schlossmühlenhof. De serverar dagligen olika rätter och naturligtvis sina omtyckta klassiker. Gör som de flesta turister i Karlshamn, besök Fiskstugan, som restaurangen i folkmun också kallas. Säsongsöppen restaurang.
www.delikatessrokeri.se