mobil meny ikon

Buss


Ta dig enkelt runt i Karlshamns kommun med lokalbussar eller åk till och från olika städer med buss. Via Blekingetrafikens hemsida finns till exempel aktuella tidtabeller för bussar i Blekinge.

Blekingetrafiken

Busstrafik i hela Blekinge län samt Kalmar och Växjö.
Biljetter och information: Blekingetrafikens hemsida eller telefon 0455-569 00
Köp tåg- och bussbiljetter i biljettautomaten på tågstationen/Resecentrum, i biljettautomaten i Flaggenhuset eller på Hemmakväll.
Andra ombud för biljetter i Blekinge.

Snälltåget

Det finns en direktbuss mellan Karlshamn och Alvesta om man vill ta Snälltåget till Stockholm. För aktuell tidtabell, se hemsida.

DFDS färjeterminal

Du tar dig enkelt till och från färjeterminalen i Stilleryd med busslinje nr 5. Busstidtabellen är anpassad för att passa DFDS tidtabell och resan tar cirka 8-10 minuter. Tidtabell gäller från 17 juni till 11 augusti 2024, se tidtabell här.

Östersjöfestivalen – extrabussar

Under vecka 29 (Östersjöfestivalen) är Karlshamns innerstad stängd för trafik och extra bussar är insatta för alla besökare. Hitta tidtabellerna för samtliga turer på Blekingetrafikens sida.

Sweden Rock Festival transferbussar 2024

Bussföretaget Nobina ansvarar för pendlarbusstrafiken, men du köper ditt åkarmband på Ticketmaster. Observera att zonuppdelning för pendlarbussar tas bort för under 2024. Detta innebär att bussarmbanden inte längre är uppdelade i zoner och gäller för alla resor till och från samtliga orter.
Bussarmbandet kostar 849 kr.
Du som bokat ett bussarmband skriver ut din bekräftelse och tar med. Första resan inom din zon får du åka mot uppvisande av bekräftelsen. Sedan byter du in den mot ett fysiskt armband i Sweden Rocks vanliga biljettombyte eller i VIP-ackrediteringen (om du har en VIP-biljett).

Busslinjer:
Kolleviks Camping – Karlshamn – Olofström – Jämshög –  Sölvesborg järnvägsstation – Hällevik – Mjällby – Bromölla Camping
Ronneby – Kristianstad järnvägsstation

Mer information finns på Sweden Rock. Du kan förköpa bussbiljetter via Ticketmaster.