mobil meny ikon

Eriksberg Hotell & Safaripark

 

Safaribilen på Eriksberg. Fotograf: Angelica Zander

Upplev Eriksberg Hotell & Safaripark – Nordens största safaripark med exklusivt boende, gastronomiska upplevelser och mängder med aktiviteter. Du behöver inte åka till Afrika för att uppleva viltsafari. Det räcker med att stanna till på Eriksberg strax utanför Karlshamn.

Safariparken

Eriksberg är ett cirka 925 hektar stort inhägnat naturreservat i Blekinge, vackert beläget vid kusten. Här vandrar vilda visenter, kron- och dovvilt, davidshjortar, vildsvin och mufflon fritt omkring tillsammans.
Från slutet av mars och till och med augusti kan man köra en safaritur med egen bil och se djuren på nära håll i ett unikt kustlandskap med lummiga ädellövskogar. Safarituren, som är cirka tio kilometer lång, körs antingen med egen bil eller som förbokad tur med någon av Eriksbergs kunniga guider. Vad sägs om en spännande safaritur på Savannen med den fyrhjulsdrivna terrängbilen och se djuren på riktigt nära håll?
På Eriksberg finns även ett rikt fågelliv samt ett av världens största bestånd av den fridlysta röda näckrosen. Om du har tur får du även se havsörnens mäktiga vingslag ovanför dig.
Öppettider för parken och kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.

Gårdsbutiken Outdoor Eriksberg. Fotograf: Angelica Zander

Outdoor Eriksberg

I Eriksbergs gårdsbutik Outdoor Eriksberg, som är det första du möts av när du anländer till området, finns ett urval av förädlade viltprodukter till försäljning. Här finns även andra matvaror, ett stort utbud av presentartiklar och souvenirer samt kläder från Chevalier. I lokalen finns också café med godsaker från bland annat Café Mandeltårtan, tryfflar från Chocolate och utställning med en av världens största afrikanska bufflar, som Andrew Holmberg sköt under sin tid som professionell jägare i Afrika. Outdoor Eriksberg är öppen året om.

Boende på Eriksberg. Fotograf: Angelica Zander

Bo på Eriksberg

Vakna upp med de vilda djuren strax utanför. På Eriksberg är varje boende och varje rum unikt, alltid i samklang med naturen, alltid på djurens villkor. Gemensamt för rummen på Eriksberg är att de vilda djuren går som en röd tråd genom inredningen.
Från relaxavdelningen med bastu och varmbad utomhus, har du utsikt över Savannen där djuren brukar gå och beta. På Eriksberg finns en unik miljö, där kontrasterna mellan tidsepoker och stilar skapar en fängslande och levande atmosfär.
Känn till exempel historiens vingslag i anrika Säteriet, andas in en liten bit av Afrika i exklusiva Safarivillan eller njut av lyxen i Mahravillan. Charmas av enkelheten i mysiga Jägarvillan eller kom ännu närmare naturen på Eriksbergs bekväma glamping. Det senaste tillskottet är något utöver det vanliga – Synvillan. Ett spektakulärt naturboende i egen villa med golvfönster och utsikt över Mahraviken (se bild längre ner).

Restaurang på Eriksberg. Fotograf: Angelica Zander

Gastronomiska upplevelser

Njuta av smakupplevelser som berör alla dina sinnen. Ett besök i någon av Eriksbergs restauranger är en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga, med personligt bemötande och en harmonisk atmosfär där de följer Eriksbergs cykler. Viltköttet från den egna gården har naturligtvis en central roll i menyerna och restaurangerna är öppna året runt. På Eriksberg kan du äta på Visenten som är en av Blekinges bästa restauranger och omnämnd i White Guide. I restaurang Havsörnen får du det där lilla extra; svenska smaker, matlagning från grunden och råvaror från gården. Allt tillagat med skicklighet och stor erfarenhet med smaker från Blekinge.

Cykelsafari på Eriksberg

Spännande aktiviteter

Eriksberg erbjuder allt från cykelsafari, paddling, fiske och flottsafari till outdoor cooking, afternoon tea och dryckesprovning. Upplev safariparken i bil, till fots, på cykel eller i båt. Maximera din upplevelse och kombinera flera aktiviteter och toppa det hela med en god natts sömn i det vilda. Kontakta Eriksberg och skräddasy din egen unika upplevelse – lekfulla aktiviteter eller stilla upplevelser för sinnet och själen.

Mer om Eriksberg

Kontakta Eriksberg Hotell & Safaripark för frågor eller bokning. Läs mer om parken, boendet, restaurangerna, gårdsbutiken och alla aktiviteter på deras hemsida.

Eriksberg Hotell & Safaripark
www.eriksberg.se
0454 56 43 00
info@eriksberg.se

Öppettider i safariparken
25 mars-31 maj 12.00-16.00
1 juni–27 augusti 12.00-18.00

Glamping på Eriksberg

Glamping på Eriksberg. Fotograf: Angelica Zander

Synvillan på Eriksberg - spektakulärt boende uppe i luften

Synvillan – spektakulärt naturboende tre meter upp i luften. Fotograf: Angelica Zander

Djur på savannen på Eriksberg

Vilda djur i safariparken. Fotograf: Angelica Zander