mobil meny ikon

White Guide Karlshamn

Restaurang på Eriksberg Vilt & Natur, bar och loungemöbler

Restaurang Visenten på Eriksberg

White Guide är en restaurangguide som årligen testar flera hundra restauranger i Sverige. I Sverige har restaurangguiden getts ut sedan 2005. Varje år testas och bedöms runt 800 restauranger, varav 600 får en plats i guiden. White Guide har etablerat sig som en självklar auktoritet och en drivande kraft i utvecklingen av både gastronomi och restaurangkultur. Karlshamn kan i år stoltsera med fyra restauranger i White Guide.

Restaurang Visenten / Eriksberg

På gården i Möjligheternas hus finns restaurang Visenten. Här är inriktningen svensk, vällagad mat från grunden, med råvaror från gården och intilliggande gårdar. Men även det bästa av vad Sverige har att erbjuda i sin helhet, och en och annan internationell delikatess. Restaurangen har plats för stora och små sällskap och är anpassad för både den lilla och stora gourmanden. Här står den genuint vällagade maten i fokus.
www.eriksberg.se

Restaurang Havsörnen / Eriksberg

I Säteriets restaurang Havsörnen arbetar man helt och hållet utifrån det sunda förnuftet, vad naturens skafferi har att erbjuda under gällande säsong. De använder i sin helhet de råvaror som gården, skogen, sjöarna, havet och trädgården har att erbjuda och de arbetar med noga utvalda personer, så som gårdens viltmästare, trädgårdsmästare samt lokala fiskare. Men även det bästa i råvaruväg, från det lokala området och en och annan långväga, för att få till det allra bästa.
www.eriksberg.se

Restaurang & Vin

Här arbetar man helst med ekologiska produkter om än med största fokus på kvalitetsmedvetna producenter med kärlek för hantverket och de använder svenska närodlade råvaror till så stor del som möjligt. Varje råvara på tallriken förtjänar omsorg och sin historia berättad vid bordet. Menyn baseras på säsong samt tillgång hos utvalda producenter. På så vis är menyn innovativ, föränderlig och följer naturens gång. Ta en fördrink i vinbaren med passande tilltugg eller en helkväll i restaurangen. Kom och njut av det goda livet där Karlshamn möter havet.
www.ochvin.se

Wägga Fisk & Delikatessrökeri

Här äter och njuter man av den härliga maten och har Vägga fiskhamns pittoreska marina direkt vid bryggan. Njut av nystekt och färsk fisk i fina miljöer vid havet. Wägga Fisk- & Delikatessrökeri är kända för sina goda fiskrätter och skaldjur och deras eget direktimporterande vin från Schlossmühlenhof. De serverar dagligen olika rätter och naturligtvis sina omtyckta klassiker. Gör som de flesta turister i Karlshamn, besök Fiskstugan, som restaurangen i folkmun också kallas. Säsongsöppen restaurang.
www.delikatessrokeri.se

Andra bra restauranger i Karlshamn:

Restaurang Rustik Kök & Bar

Rustik Kök & Bar

Rustik Kök & Bar

Rustik Kök & Bar sprider sin kärlek till mat och dryck på ett okomplicerat sätt. På Rustik kan du slå sig ner med en cocktail i loungen såväl som att njuta av en helkväll med 3-rätters middag och utvalda viner i restaurangen. De är stolta över vad som presenteras på tallriken såväl som i glaset. Välkomna till denna trivsamma miljö där glädje genomsyrar deras personal och passion för mat och dryck lyser igenom.
www.rustik.se

Brasseri Fridolf

Brasserie, bar och saluhall, allt under ett och samma tak. I klassisk brasseriemiljö erbjuder restaurangen dig en à la carte-meny, barmeny och after work. I den lilla saluhallen kan du handla ostar, charkuterier, inläggningar och andra delikatesser. Brasserie Fridolf är en härlig mötesplats för vänner och kollegor, för värme och hjärtlighet.
www.brasseriefridolf.se

Gourmet Grön

Prisbelönt ekologisk och vegetarisk restaurang sedan 1992. Den goda maten och det genuina mathantverket har blivit fullständigt accepterat och är en del av vardagen numera. Gastronomiska akademin, både den skånska och den svenska, har gett Gourmet Grön medalj för detta. Gourmet Grön är en lunch- och bufférestaurang. Finns även kötträtter.
www.gourmetgron.se

För fler restauranger, caféer och barer i Karlshamn se Äta-guiden.