mobil meny ikon

Kreativum Science Center

Tjejer leker på Kreativum
Om ni är i Karlshamn tillsammans med familjen är ett besök på Kreativum Science Center ett måste. Anläggningen ligger i Strömmaområdet med närhet till E22:an
och här utlovas riktigt roliga upplevelser för både stora och små. 

Upptäckarcentret

Kreativum Science Center är ett upptäckarcenter för nyfikna i alla åldrar. Ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. 2000 kvm med ett hundratal “prova-på” stationer. Här ryms en mängd olika aktiviteter. I huset finns fem olika upptäckartorg med olika teman. Lös klurigheter ihop eller utmana varandra och få en rolig och kreativ dag tillsammans.

Kreapark

På sommaren ska du inte missa att besöka Kreapark. Kreapark är en oas fördelat på en ö och en halvö i Mieån som strömmar på Kreativums baksida. På ön hittar du flera stationer. Här finns busiga fontäner med strålande vatten liksom en flotte där du med hjälp av ett rep drar dig fram genom vattnet. Det finns också en tunnel där du kan krypa över till ön. Här hittar du även Arkimedes skruv, Resonansgungan, en inte-röra-marken-bana och brobygge.

Dinosaurieutställning

Mellan den 1 maj 2021 och 9 januari 2022 kan du se dinosaurier i verklig storlek på Kreativum. Läs mer om den unika utställningen här.

Säkert besök

När Kreativum håller öppet gör de det omsorgsfullt och med sina besökares och anställdas säkerhet som högsta prioritet.
Kreativum har drygt 2 000 kvadratmeter yta för besökare att röra sig på. I enlighet med pandemilagen där varje besökare ska ha minst 10 kvadratmeter att röra sig på, får max 200 besökare vistas på Kreativum samtidigt, baserat på yta. För att öka tryggheten för både gäster och personal har de valt att begränsa till maximalt 100 besökare per pass.
Om du vill vara säker på att få plats rekommenderas att du förköper din entrébiljett innan besöket. De biljetter som eventuellt finns kvar när passet börjar kommer att säljas på plats vid entrén. Vissa öppna dagar har ett pass och andra har två pass. Varje pass är tre timmar.

Boka paket

Kreativumpaket på Best Western (i närheten av E22/Kreativum)
Kreativumpaket på Hotel Carlshamn (i centrum)

Mer om Kreativum

Kreativum är öppet på helgerna från och med 1 maj. Du rekommenderas att köpa förköpsbiljett inför ditt besök. Mer information och aktuella öppettider finns på Kreativums hemsida.

Kreativum Science Center
www.kreativum.se
0454-56 39 50
info@kreativum.se