mobil meny ikon

För barnfamiljen

Om ni är i Karlshamn tillsammans med familjen är ett besök på Kreativum Science Center ett måste. Anläggningen ligger i Strömmaområdet med närhet till E22:an och här utlovas riktigt roliga upplevelser för både stora och små. 

OBS! Med anledning av coronapandemin har Kreativum Science Center stängt tillsvidare för allmänhetens besök. Mer info på kreativum.se.

Kreativum Science Center är ett upptäckarcenter för nyfikna i alla åldrar.  Det är ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. 2000 kvm med ett hundratal “prova-på” stationer. Här ryms en mängd olika aktiviteter. I huset finns fem olika upptäckartorg med olika teman. Kreaficum bjuder på goda smakupplevelser och Kreaffären är fylld med kluriga saker. På sommaren ska du inte missa att besöka Kreapark. Kreapark är en oas fördelat på en ö och en halvö i Mieån som strömmar på Kreativums baksida. På ön hittar du flera stationer. Här finns busiga fontäner med strålande vatten liksom en flotte där du med hjälp av ett rep drar dig fram genom vattnet. Det finns också en tunnel där du kan krypa över till ön. Här hittar du även Arkimedes skruv, Resonansgungan, en inte-röra-marken-bana och brobygge. Ja, här finns massor att upptäcka.

Fler tips på saker att göra för barn hittar du här.

Tre lekande pojkar vid blå bakgrund Flicka som springer ute i Kreapark på Kreativum Science Center