mobil meny ikon

Dinosaurier – det stora äventyret

För 65 miljoner år sedan dog de sista dinosaurierna ut. Men nu kommer de till liv igen på Kreativum Science Center – ett upptäckarcenter i Karlshamn för nyfikna i alla åldrar. Du som besökare får möta dinosaurier i verklig storlek i en härlig miljö och med en teknik som nästan får dig att tro att dinosaurierna är på riktigt.

Möt dinosaurierna

Hur såg dinosaurierna ut? Vad åt de? Varför dog de ut? Kreativum öppnar upp en till en upptäcktsresa för hela familjen i dinosauriernas värld. Ankylosaurus, Baryonyx och Pteranodon är några av de dinosaurier som du får träffa. Med dinosaurieutställningen vill de skapa en häftig upplevelse för hela familjen. Besök Kreativum och ha en spännande stund tillsammans, lär dig något nytt om dinosaurier, paleontologi och evolutionen.

Kreapark

I den grönskande utomhusparken vid den porlande Mieån möter du de allra största dinosaurierna, Tyrannosaurus Rex, Parasaurolophus och Stegosaurus. Kavla upp ärmarna och bli paleontolog för en stund. Från Havsdrakarnas hus i Bromölla har de hämtat 10 ton fossilrik sand. I denna guldgruva av sand ges du möjlighet att gräva och vaska efter riktiga fossiler som är flera miljontals år gamla. Alla som gräver kommer garanterat hitta fossiler. Vilka fynd kommer du att hitta?

Mat, fika & shop

I caféet och butiken fortsätter dinosaurieupplevelsen. Ta en dino-fika, smaka på en dino-pannkaka eller prova det stora vrålmålet – en tacotallrik för både växtätare, allätare och köttätare. Eller ta med medhavd fikakorg och fika i Kreapark eller i det fikarummet på Kreativum.

Entrébiljetter

Från och med den 28 april kan du förköpa entrébiljetter. Du kommer också kunna köpa entrén i mån av plats.

Öppettider

Dinosaurieutställningen på Kreativum pågår mellan 1 maj 2021 – 9 januari 2022. För aktuella öppettider se Kreativums hemsida.

Kreativum följer restriktionerna och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Välkommen att besöka Dinosaurier – det stora äventyret!

Mer om Kreativum

Kontakta gärna Kreativum för frågor eller bokning. Biljettlänk finns på deras hemsida.

Kreativum Science Center
www.kreativum.se
0454-56 39 50
info@kreativum.se