mobil meny ikon

Information för besökare om covid-19

Nationella allmänna råd

Regeringen har infört nationella allmänna råd för att minska spridningen av covid-19. Det handlar bland annat om att vaccinera sig, att stanna hemma vid symtom och att testa sig.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar dig som är vuxen och inte är vaccinerad att vara extra noga för att skydda dig själv och andra. Det innebär att hålla avstånd till andra, undvika onödig trängsel och särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och de som är 70 år och äldre.

Läs mer om de allmänna råden här

Avveckling av restriktioner från den 29 september 2021

Från och med den 29 september 2021 avvecklas de olika restriktioner som införts under coronapandemin. Det innebär bland annat att deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt restriktioner på serveringsställen, tas bort.

Läs mer om avvecklingen av restriktioner här

Vaccinationsbevis för evenemang

Den 1 december krävs vaccinationsbevis om du ska gå på ett evenemang inomhus med fler än 100 personer som samlas. Det gäller bland annat för teater, bio, konserter och idrottsevenemang.

Lär mer om vaccinationsbevis vid större arrangemang inomhus

Resor till och inom Sverige

Krisinformation.se har samlad information om vad som gäller för resande till Sverige och resande inom Sverige. Om du kommer med flyg, tåg, färja eller buss – kontrollera med transportören vilka regler som gäller för resan.

Karlshamns kommun

Karlshamns kommun följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters rekommendationer. Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen. Särskilt viktigt är det att skydda äldre och andra personer i riskgruppen. Tack för att du tar ansvar!

Här finns samlad information om covid-19 och vaccination för dig som besöker Blekinge

För mer information om covid-19 se:
Folkhälsomyndigheten
Karlshamns kommun
Du kan även ringa det nationella informationsnumret 113 13